Последвай ме

Бизнес на високи токчета – как успяват жените днес?

Нали знаете, че в този блог жените са на почит? Да, обичаме и уважаваме мъжете, но аз като една млада дама, държа да подкрепям другите Кралици. 

Затова реших да подбера интересни персонажи, истински жени, само „мъжки момичета“, които знаят какво искат, знаят какво търсят, развиват се в кариерата, както и в любовта…и най-вече преоткриват щастието и истината всеки ден. Целта е да се вдъхновим, да се мотивираме  и да ставаме все по-щастливи в живота като цяло.
Черпейки опит от другите Кралици, всяка от нас открива по-лесно своята истина. 

Продължавам рубриката с още един много интересен и различен образ. Този път реших да поканя дама, която е вряла и кипяла в бизнеса. Която е преживяла много – и в личен, и в професионален план. Представям ви Ива Владимирова.

13151812_10206833566899306_7774739954386871450_n
Ива Владимирова

Тя е създател на дамски клуб „Бизнес на високи токчета“. С дългогодишен опит в продажбите и туризма (повече от 20 години). С щастливо семейство и две прекрасни дъщери.

Това, което ме впечатли в нея беше липсата на умора – тази жена може да работи 24/7 и пак да има идеи, и пак да иска да твори, и пак да изглежда супер свежа. Направо да й завидиш (по женски). И повярвайте  ми, не ги казвам тези неща просто така…Това си е самата истина, видяла съм я с очите си, тя винаги е заредена и винаги работи с кеф.

А всички дами знаят, че работата изцежда, изморява, отегчава, понякога ни отдалечава от нас самите…И често нямаме енергия за най-близките си, а какво остава за нас, за човека вътре в нас?

Ива не спира да върви по пътя на професионалния успех и семейното щастие. Днес с нея обсъждаме женското удовлетворение във всички аспекти на живота. Защото повярвайте ми, това чудо съществува, просто трябва да намерим начин да го постигнем. Няма една формула за всички, но за всеки има сбор от решения и действия, които могат да го отведат точно там.

1.Здравей, Ива, добре дошла. Направо се хвърляме в дълбокото и започваме с въпросите!
Всички тук могат да прочетат за професионалните ти успехи.  
Знаеш, че на думи всичко е прекрасно. Но да те питам, ти щастлива жена ли си?

Аз се определям като такава, но тъй като щастието е различно за всеки, може отстрани за много хора да не изглежда така. Имам приятелки, които ми казват, че не биха могли да издържат на моето темпо и всичко около мен им се струва доста сложно, ако те самите се опитат да проложат моя модел. За тях това е натоварващо и най-вероятно за тях аз не съм щастлива жена. Реципрочно това важи и за мен. На мен техният начин на живот ми изглежда на “забавен каданс”, струва ми се скучен. Но това не означава, че те не са щастливи. Просто всеки възприема и живее щастието по различен начин.

2.Как се постига успешна кариера и щастливо семейство едновременно? 

С женска упоритост – да не казвам инат.  Упоритост, да не се предаваш когато настъпят тежки, кризисни моменти, а да се изправиш и да продължиш. Другото е – много компромиси, но никога едностранни. Трябва да ги балансираш. Веднъж правиш компромис към бизнеса, веднъж към семейството и друг път към себе си. Но всичко трябва да е в разумни граници и балансирано.

3.Как да се чувстваме постоянно заредени с толкова много работа и задължения?

За едни много, за други малко, а за мен толкова колкото ми е необходимо. Всеки сам се нагърбва със задачи, които може да понесе. Аз ,например, съм такъв тип човек. При мен постоянно трябва да има действие, нещо да се случва. Това ме зарежда. Обичам да общувам с много хора, обичам „да съм в играта“ … това съм Аз.

Но всеки има собствено темпо и ако някой чувства, че има нужда от почивка и време за себе си – по-добре да си го даде, защото в противен случай може да загуби най-ценния си ресурс – здравето и хармонията в себе си.

Не бива да се обвиняваме, че някой прави „нещо повече от нас“ и да се сравняваме с другите, и техния начин на живеене, и работа. Важно е да усетим до колко ние самите издържаме и колко сме склонни да се натоварим, за да се чувстваме максимално добре след края на работния ден или след края на даден проект.

4.Има ли формула за баланс между работата и семейството?

Не! Действаш така, както  усещаш ситуацията на момента.  Първото нещо, което ни изкача като желание, това е нашето вътрешно усещане и обикновено то е правилното. В момента, в който се замислиш, кое да поставиш на първо място във формулата, вече си сбъркал “решението на задачата”.

Тук, обаче, коментирам малко “по женски”. Това е предимството да си Жена. Ние имаме много силно развита интуиция и трябва да се научим да я чуваме, дори да не можем да си обясним защо точно това е правилно решение. Не мислете много, много! Многото мислене пречи да чуем вътрешния си глас. Трябва да се научим да го чуваме, а след това да преминем към действието. Без действия няма да има резултати, нито промяна, нито развитие.

5.Как да направим така, че да имаме време за себе си, за красотата си, за любимите си занимания всеки ден?

Е ….  ако кажа, че всеки ден отделям време за всичко това ще излъжа. Но в различни момени избирам на кои от тях да дам приоритет и си ги изпълнявам. Реша ли, че днес ще намеря време за пилатес, го намирам. Ако не го намеря, то не е защото не съм имала, а защото не съм го поставила в приоритетите си за деня.

Другото, както казах са извинения и „причини“. Разбира се, че и аз от време на време ги използвам, но това са дребните женски хитринки, с които да се самооправдаем. Но те не са само женски. Всички го правим, защото това е „играта на мозъка“. Важното е да го осъзнаем и да направим действие към промяна на модела на мислене.

6.От туризъм, към продажби и накрая „бизнес по женски“. Защо стартира дамския клуб и каква е неговата идея?

Дамският клуб е един естествен завършек на всичко, с което съм се занимавала до сега, и разбира се едно ново начало. Всеки, напръв поглед финал, може да бъде по-голям следващ старт. Така, че дамският клуб от една страна обединява всичко с което съм се занимавала до сега, от друга страна дава началото на „Бизнес Академия по женски“, за която ще чувате все повече.
Интересен формат – хем да се държим на гребена на вълната в бизнеса, хем да се учим как това да се случва по Женския начин, така че да ни е приятно и забавно във всеки един момент.

А защо казвам по „женски начин“? Това тук само жените могат да разберат. Който е станал част от клуба и академията, знае много добре за какво говоря. А тези, които не са – ще го разберат и усетят единствено, ако станат част от идеята.

7.Какво ще посъветваш дамите от твоя клуб, както и тези, които четат в момента? 

Никога да не се отказват от мечтите и идеите си. Хората често намират причини да не направят нещо. Причините са само в главата. Ако съществува такава в главата ни, значи не сме били готови на тази крачка. Разбира се, ние зависим от обстоятелствата – хората около нас, ситуациите. Но винаги можем да изберем да не се вглеждаме в тях, а в нашите възможности и желание за постижения.
Понякога лично аз забавям темпото, спирам за известно време, но след това продължавам. Всеки има нужда от глътка въздух, от почивка, от анализ. След като си взема нужното време, просто продължавам. И обикновено не търся причини, за да си кажа как това няма да стане, а търся начин как да се случи. И винаги вярвам, че има решение за всяка една ситуация.
Решете се и Действайте … никога няма да има по-добро време и място от  днес , тук и сега!

13315556_1002753259820920_6104212932002137588_n

Дамски клуб “Бизнес на високи токчета”

Общност, която събира всички дами – с бизнес и с идея за бизнес. Жени, които имат нужда от подкрепа и разбиране в своя бизнес, в своята ЖЕНСКА същност и цялостност. Жени, част от малкия и среден бизнес, които използват всички свои качества и умения, вървейки по пътя на успеха.

За контакт:
имейл: info@clubvisokitokcheta.bg
www.clubvisokitokcheta.bg

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *