Последвай ме

Инстаграм с промени в опциите за коментиране

Настройки, които тепърва влизат в сила сред профилите ни в Инстаграм. Не подценявайте тези промени, имат съществено значение за брандирането и комуникацията ни в мрежата.

Нека разгледаме промените, една по една!

1.Ще можем да харесваме коментарите на другите потребители. Точно както във Фейсбук. 

Харесването на различни коментари ще става, натискайки сърчицето, което се намира отстрани вдясно до самия коментар. За момента тази новост няма да се отрази на позицията (къде точно се намира коментара под публикацията) на самия коментар, както в момента това се случва с коментирането във Фейсбук.

Ето нагледно как се вижда при мен. Сърчицето е червено, защото преди секунди лайкнах го натиснах, т.е. лайкнах коментара под моя публикация.

comments

 

 

 

 

 

 

 

 

Ето и пример как изглежда при други колеги от САЩ.

Снимка: mashable.com

instagram

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.Ще можем да забраняваме коментирането на конкретни постове.

Появяват се нови настройки в полето за споделяне на постове. Така наречените “разширени опции” ще дават възможност да забраняваме или позволяваме коментирането на отделни публикации.

Когато се появи при мен, ще го добавя в тази статия.

[ap_tagline_box tag_box_style=”ap-bg-box”]Абониране за безплатни съвети от Роси![/ap_tagline_box]

3.Ще можем да премахваме потребители, които ни следват, без да се налага да ползваме бутона за блокиране.

До момента потребителските акаунти, които са частни (тоест, са избрали опцията да одобряват последователите си в Инстаграм), можеха само да блокират други акаунти, в случай че не искат да бъдат следвани от конкретни хора. Сега вместо да ги блокираме, можем просто да премахваме профили от списъка с последователи.

Виждам, че опцията за блокиране я има както при Бизнес акаунтите, така и при Личните акаунти на Инстаграм.

А как да блокираме някого сега? Влизаме в неговия профил. Горе вдясно избираме настройките. Отваря ни се меню, в което можем да намерим най-горе опцията за блокиране. Показвам пример от моя смартфон.

block

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Промените, които изброих навлизат тепърва, така че ако ги нямате още, просто изчакайте да стигнат и до вас.

Идеята на цялата тази промяна е социалната мрежа да се превърне в едно по-сигурно място за комуникация. Дори по-интерактивна. Не просто разни хора да ни следват, а да контролираме в действителност кой вижда нашите публикации.

Говори се, че промените, свързани с премахването на фолоъри, са резултат от оплакването на някои известни личности. Според тях, Инстаграм е давал твърде малко контрол върху това кой ни следва и кой коментира. Аз съм ЗА! Определено новите настройки позволяват подбрана комуникация и пресяване на хейтърите.

Да, знам. Понякога картинките и текстовете не са достатъчни. Точно затова съм подготвила нещо специално, което е посветено на това да се учим да боравим правилно и ефективно със социалните мрежи Фейсбук, и Инстаграм. С по-простички думи казано – нещо, което ще ни помогне да се брандираме и да продаваме повече, чрез социалните мрежи. 

Сблъсквам се с хора, които често знаят как технически да ползват социалните мрежи, но пък им е трудно да измислят креативната част – не знаят как да напишат емоционален пост, например. Или пък им е трудно да напишат съдържание, което да ангажира феновете. 

Други пък могат да пишат, но им е много трудно да работят технически със социалните мрежи – не знаят как да настроят рекламна кампания, не знаят как да таргетират, не знаят как да ползват менютата, не знаят как да разчитат статистиките (които са много важни!).

Точно затова съм подготвила опция за персонално обучение с мен!

3 ЧАСА НА ЖИВО, ПОСВЕТЕНИ НА ТВОЯ ФЕЙСБУК (И ИНСТАГРАМ) И ТВОЕТО БИЗНЕС РАЗВИТИЕ В ТЕЗИ СОЦИАЛНИ МРЕЖИ!

Какво може да включва програмата за Вашето персонално обучение?

  • Практическа демонстрация на функциите, които предлага Фейсбук – публикации, реклами (предварително избираме върху какво ще наблегнем на обучението)
  • Обща визия на Бизнеса във фейсбук – менюта, настройки на страницата, брандинг
  • Продажбени постове, примери и идеи за съдържание, което привлича и задържа вниманието
  • Оптимизация на съдържанието, която да ни пести време и пари
  • Целия процес на стартиране на Фейсбук реклама с Power Editor, стъпка по стъпка
  • Поставяне на цели и определяне на бюджети в рекламата
  • Избор и създаване на правилната аудитория
  • Интегрирате на Фейсбук маркетинга във цялостната маркетинг стратегия на Бизнеса

Всичко, изброено до тук можем да тестваме на практика и с Бизнес профила ви в Инстаграм.

 

Ако това, което изброих те е жегнално и мислиш, че имаш нужда от тази услуга, кликни на бутона отдолу, за да разгледаш подробно. 

 

[[ap_button button_size=”ap-medium-bttn” button_url=”https://rosygeorgieva.com/social-products/%D0%BF%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D1%84%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%B1%D1%83%D0%BA-%D0%BE%D0%B1%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5/” button_type=”ap-bg-bttn” button_color=”ap-default-bttn” button_align=”ap-align-none”]Искам индивидуално обучение[/ap_button] 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *