Последвай ме

DevReach 2013 – Съвременният ninja developer

devreach2013

Организаторите на международната конференция DevReach 2013, проведена тази година в град София, споделиха подробности около идеята на цялото събитие. Освен, че конференцията беше с акцент върху мобилните технологии и новооткрития, акцент беше поставен и върху основната мисия на компания Telerik.

По-изключително креативен начин те отправиха своето послание към гостите и посетителите на конференцията – „Всички ние сме ninja програмисти“.

И въпреки, че всеки би се поогледал озадачено, представителката на фирмата Маги Антонова обяснява по-подробно :

„Искахме да покажем на нашите гости еволюцията на успелия програмист. Той е бил маймуна, минава през седнало състояние на компютъра и се превръща в ninja. A защо ninja ? – Защото те са толкова добре обучени, че техните стъпки не се усещат, но за сметка на това, крайния резултат от действията им е винаги успешен.“

Присъстващите можеха да се радват на различни подаръци като например stress balls отново под формата на ninja, брандирани с черен и зелен цвят.

Тихомир Тодоров – служител от отдел клиенти на фирма Telerik, споделя : „Основната идея на тази конференция, е да насочим съвременните предприемачи да използват продукти и услуги, които те могат да използват за направата на мобилни приложения. Освен това използваме момента да се срещнем и с наши чуждестранни клиенти и да получим обратна връзка от тях спрямо нашите продукти. Искаме да свържем „e-maila” с човешко лице.“

Е, инициативата е чудесна. Ние им пожелаваме успех за напред, както и повече подобни конференции, които подстрекават находчивите и мотивирани предприемачи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *