Последвай ме

Фейсбук рекламите – модерни и пристрастени

В тази статия ще говоря за последните реклами, появили се тази седмица във Фейсбук, а именно – Canvas.

Представете си – мини сайт във Фейсбук. Потребителят попада на него, след като кликне на вашата реклама. Пред очите му се отваря един екран с разнообразна информация.


Това, в съчетание с една много важна причина – днешните уебсайт страници са 3 пъти по-големи, в сравнение с уебстраниците през 2011 година. Което ги прави трудни за зареждане (бавно се отварят), леко мудни. И това дразни. А Фейсбук иска потребителят да бъде полъскан – като бизнесът спестява от загуба на ценното му време.
Интерактивни, интересни, бързи – така бих описала новия формат реклами под името “Canvas”. Един лабиринт, на който попадне ли потребителят – няма бягане.
На снимката отдолу виждаме, как изглежда на пръв поглед новият Canvas рекламен формат на Фейсбук. 

 

 

canvas

 

И тази седмица, бизнесът намира причина да се пристрастява към мрежата. Какво искам да кажа с това – че с всички тези нови формати на рекламиране, нещата стават по-сложни за изработка, но по-харесвани от потребителя.

[ap_tagline_box tag_box_style=”ap-bg-box”]Безплатни Фейсбук съвети –
Абониране тук![/ap_tagline_box]

Медиите казват, че идеята на тези реклами е да направи нещата бързи за потребителя. Mобилните устройства, в днешно време, са предпочитано място за комуникация, четене и информиране. Хората продължават да завират носове в смартфоните, а това кара Фейсбук да се задържа на вълната.
Бизнесът от друга страна е длъжен да търси крайния клиент и да цели да направи нещата максимално прости и ясни.
Canvas рекламите са подходящ формат само за новинарския поток на мобилните устройства. Те са комбинация от – снимки, текст, бутони, видео, карусел (комбинацията от няколко снимки с линкове). Слагате каквото си искате, където си искате.

canvas 2

Какво става, когато потребителят кликне на подобна реклама? Попада в поредица от видове реклами, избороени по-горе. Правилното съчетание на рекламите и добре изглеждащо съдържание може да отведе юзъра точно там, където искаме най-много –  сайтът.
Предимството е, че нещата в този формат се случват бързо – отвеждането от едно място на друго става за секунди. Което е примущество, ако трябва да го сравним с реклама, съдържаща директен линк към сайта, особено щом става дума за Фейсбук реклама на мобилно устройство.

Кликнете на видеото най-горе – то ще ви разходи из самата идея.
Само да уточня, че тези реклами могат да бъдат създадени  и през реклманата платформа – Power Editor.

A най-лесно, започнете създаването на Canvas от менюто, показано тук.

 

canvas 4

 

След като подготвите своята Canvas реклама, Фейсбук дава възможност да проветите как изглежда, чрез нотификация във вашия смартфон. Просто трябва да запазите черновата на рекламата и да натиснете бутона Preview on Device. След това се появява следното съобщение.

 

canvas 3

 

Неизбежно е – Фейсбук прави комуникацията в мрежата все по-приятна, модерна и интересна.

[ap_tagline_box tag_box_style=”ap-bg-box”]Безплатни Фейсбук съвети –
Абониране тук![/ap_tagline_box]

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *